Etología Veterinària

A Clínica Veterinària Enedos estem formats en etologia per detectar i tractar problemes de conducta en els nostres pacients.

etología Veterinaria
Cada cop són més freqüents els problemes d’ansietat. Ansietat per separació, ansietat per sorolls forts (tempestes, focs artificials, viatges…), ansietat per mala socialització quan eren cadells… També tenim casos d’agressivitat per por, eliminació inadequada tant en gossos com en gats (pipis i caques) fora de lloc) …

A les primeres visites dels cadells donem àmplia informació per prevenir conductes indesitjades i que el nostre gos o gat sigui sociable, feliç i confiat quan es faci adult. Hi ha vegades que això no és possible perquè s’adopta un animal ja adult amb les seves problemàtiques ja adquirides o encara que ho fem molt bé hi ha males experiències o una “dolenta” genètica (per ex. està demostrat que d’una gossa poruga sortiran cadells porucs ). En aquests casos hem d’intentar mitjançant reeducació o recondicionament (per exemple donant una opció de comportament diferent) canviar l’actitud de la nostra mascota cap a allò que tem. Hi ha vegades que l’hem d’ajudar mitjançant medicació.

Com en tot, és molt millor prevenir que curar, així que us animem, abans d’agafar un animal, que us informeu de quin tipus de gos o gat és el millor per a vosaltres, de quines necessitats tindran i si les podreu satisfer… Nosaltres som aquí per assessorar-vos en el que necessiteu!